Carwax Kozzy – Oto Yıkama ve Oto Kuaför

Detaylı Araç Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Arabalar, gün içinde sürekli kullanılan, yıpranan ve periyodik bakıma en çok ihtiyaç duyan nesnelerdendir. İyi ve düzenli olarak bakılan araçlar hem uzun ömürlü olup hem de görünüm anlamında estetik olurlar. Araç temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı detaylar mevcuttur. Bu detaylara önem verilmediği takdirde aracın boyası, dış görünümü ve bazı mekanik aksamları hasar görebilmektedir.

Peki detaylı araç temizliğinde nelere dikkat etmek gerekmektedir?

Sert Sünger ve Fırça Kullanımı:

Araç temizliği esnasında kullanılan sert sünger ve kalitesiz fırçalar, aracın boyasında çizikler oluşmasına ve görüntüsünün bozulmasına sebep olabiliyor. Yumuşak, özel yapılı mikrofiber bezler ya da özel araç yıkama eldivenleri kullanarak, temiz ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Araç temizliğinde kullanılan sünger, fırça ve bezlerin düzenli olarak yıkanıp temiz tutulması gerekmektedir. Düzgünce yıkanıp temizlenmemiş süngerlerin üzerindeki kalıntılar zamanla kuruyarak sertleşir ve bu kalıntılar da aracın yüzeyinde çiziklere neden olur.

Yanlış Ürün Kullanımı:

Araç temizliği için piyasada oldukça geniş yelpazede ürün çeşiti bulunmaktadır. Ancak araba yüzeyine uymayan kimyasallar içeren temizlik ürünleri aracın boya ve yüzeyine zarar verebileceği için özellikle dikkat edilmesi gerekir. Yanlış temizlik ürünlerine örnek vermek gerekirse: bulaşık deterjanı, bulaşık süngeri ve araçlar için özel üretilmeyen yüzey temizleyicilerden bahsedebiliriz. Arabanıza detaylı temizlik yapılırken mutlaka ve mutlaka araç yüzeylerine ve iç aksamına özel tasarlanmış ürünleri kullanmanızı öneririz. Bu temizleyiciler araç yüzeyine zarar vermeyecek içerikte oluyor hem de aracın boyasını da matlaştırmıyor.

Yoğun Güneş Işığında Araç Temizleme:

Güneşin çok yoğun olarak geldiği zaman dilimlerinde araba temizliği yapmak aracınızın yüzeyinde su lekelerinin kalmasına ve ürün kalıntılarının iyi temizlenememesine neden olmaktadır. Çok sıcak havalar yerine gölgeye çekerek araç temizliğini yapmak daha iyi sonuçlar verecektir.

Aracı Kuru Şekilde Yıkamak:

Şayet, araç yüzeyinde direkt olarak kuru bir bez veya süngerle temizlik yaparsanız, yüzeydeki toz ve kirlerin sürtünmesine neden olarak araçta çizilmelere yol açarsınız. Bu yüzden, araba temizliğinde ilk yapılması gereken şey öncelikle yüzeydeki kirlerin, çamurumsu lekelerin suyla arındırılması olmalıdır. Daha sonra, oto temizlik ürünleriyle araç temizliği yapılabilir.

Lastik ve Jant Temizliği:

Aracın lastik ve jantları, aracın en alt kısmında ve yerle en çok temas eden kısmı olduğundan yoldaki toz, kir ve kimyasalı da en çok barındıran yeridir. Uzun süre temizlenmeyen jantlar sertleşmiş bir kir tabakası içerebilir. Özel jant temizleyicilerle detaylı temizliğin bu aşaması da unutulmamalıdır.

Yüksek Basınçlı Su Kullanımı:

Temizlik esnasında yüksek basınçlı su kullanımı, aracın duyarlı kısımlarına zarar verebilmektedir. Araç boyaları çok dayanıklı malzemeler olsalar da yüksek basınca uzun süre maruz kaldığında araç boyasında deformasyonlar oluşabilmektedir.

İç Temizliği Atlamak:

Detaylı araç temizliğinde kapı kolları, pencereler, bagaj, paspas, konsol, koltuklar ve diğer detaylar atlanmadan temizlenmelidir. Hem sürücü ve yolcuların sağlığı hem de araç konforu için detaylı iç temizlik, araç temizliğinin en detaylı bölümünü içermektedir.

Kuş Pisliklerini Hemen Temizlemek:

Detaylı araç temizliğine önem verenlerin bir diğer dikkat etmesi gereken husus kuş pislikleridir. Bu tür kirler, araç boyasından hemen temizlenmediği takdirde boyaya büyük zararlar vermektedir. Özellikle de güneş ışınlarının direkt teması halinde araç yüzeyinde kalıcı izler bırakmaktadır.

Sonuç olarak, aracınızı temiz tutmak için düzenli şekilde yıkamalı ve uygun ürünler kullanmalısınız. Doğru bakım yaparak, bu bahsedilenlere dikkat ederek aracınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Siz de aracınızı güvenli ve işinin profesyoneli olan kişilere emanet etmek istiyorsanız Carwax Kozzy‘e bekleriz. Seramik kaplama, komple PPF kaplama, kaput kaplama, boyasız göçük giderme, detaylı motor temizliği, koltuk temizleme ve boya koruma uygulamaları gibi ustalık isteyen pek çok hizmetimizle sizleri bekliyoruz. Hemen 0506 114 25 14 no’lu WhatsApp hattımızdan bize ulaşarak detaylı bilgi alabilir ve randevunuzu kolayca hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

 

20 yılı aşkın sektör tecrübesiyle Kozzy Avm’de Carwax Kozzy olarak hizmet vermekten onur duyarız.

İletişim

Kozyatağı Mh Buket SK No:14 Kozzy AVM Otoparkı, Istanbul, Türkiye

 

0 216 658 02 21

 Copyrights 2023 Wendijital