Carwax Kozzy – Oto Yıkama ve Oto Kuaför

Seramik Kaplama Nedir?

Araç seramik kaplama uygulaması, otomobil veya diğer araçların dış yüzeylerine uygulanan, uzun süreli koruma sağlayan bir çeşit sıvı polimerdir. Aracın orijinal boyası ile bir bağ oluşturarak ikinci bir katman oluşturur ve böylece, aracın orijinal boyasının da zarar görmesine engel olur. Bu işlemin yapılma amacı: araç boyasını, jantlarını ve diğer dış yüzeylerini çeşitli olumsuz etkilere karşı korumak ve estetik bir görünüm kazandırmaktır. Seramik kaplama uygulaması, adını seramik nanopartiküller içeren özel bir kaplama malzemesinden almaktadır. 

Seramik kaplamalarda başarının anahtarı dikkatli hazırlık, profesyonellik ve titiz temizliktir. 

 

Seramik Kaplamanın Faydaları Nelerdir?

Araç sahipleri tarafından sıkça tercih edilen bir uygulama olan seramik kaplama, araç yüzeyini kusursuz hale getirir. 

Seramik kaplamalar çevresel etkenlere, asit yağmurlarına ve güneşin UV ışınlarından kaynaklanan hasarlara karşı geleneksel cilaya göre çok daha etkili bir koruma sağlar. Ayrıca kimyasal lekelere karşı da direnç ve belirli bir düzeyde çizilme direnci sağlayarak araca yüksek parlaklıkta bir görünüm kazandırır, renklerin daha canlı görünmesini sağlar ve araç temizliğini de kolay hale getirir.

Seramik Kaplama Çizikleri Önler mi?

Seramik kaplama küçük çizikler için belli bir düzeyde direnç sağlar fakat, kurşun geçirmez olduğunu söyleyemeyiz. Ciddi çizik ve darbelerin, kaplamaya nüfuz ederek boyaya zarar verebilme ihtimali yüksektir.

Seramik Kaplama Ne Kadar Süre Dayanır?

Doğru bakım yapıldığında ve yüksek kaliteli bir seramik kaplama ürünü kullanıldığında birkaç yıl dayanma garantisi vardır. Tam kullanım ömrü ise ürünün kalitesi, hazırlık ve uygulama süreci ve aracın bakımı gibi birçok faktörlere bağlı değişkenlik gösterecektir.

Araç Seramik Kaplama İşleminin Adımları

Seramik kaplamayı gerçekleştirecek firmalara göre bazı farklılıklar olsa da genel itibariyle uygulamanın aşamaları şu şekilde gerçekleşmektedir:

  • Yüzey Hazırlığı: Araç yüzeyleri öncelikli olarak tüm kir, yağ, reçine, zift ve cila kalıntılarından arındırılarak temiz bir hale getirilir. Bu yüzey temizliğinin amacı, kaplamanın pürüzsüz olarak yapılabilmesi ve araç yüzeyinin, daha iyi korunmasını sağlamaktır.

 

  • Kil Temizliği: Standart bir temizlikle çıkarılması mümkün olmayan araç kirlerini çıkartan bu uygulama, seramik kaplama öncesi kusursuz bir temizlik ve yüzey pürüzsüzlüğü sağlar.

 

  • Kaplama Uygulaması: Seramik kaplama, özel olarak tasarlanmış kaliteli bir kaplama malzemesi ile cihazla birlikte uygulanır. Bu malzeme seramik nanopartikülleri içerir ve araç yüzeyinde belirli bir koruyucu tabaka oluşturur.

 

  • Kuruma ve Polisaj: Kaplama uygulandıktan sonra, genellikle belirli bir süre boyunca kurumaya bırakılır. Ardından fazla kaplama malzemesi mikrofiber bezlerle temizlenerek yüzey parlak ve pürüzsüz hale getirilir. Böylece araç kullanıma hazır hale gelmiş olur.

Carwax istasyonlarında Carwax’a özel patentli en son nesil teknolojilerle geliştirilmiş Amerikan formülasyonları içeren ürünler kullanılarak işlemler yapılmaktadır. Bu ürünler, kaliteli, profesyonel, doğaya ve insan sağlığına zararlı olmayan kimyasallardan elde edilmektedir.


Profesyonel destek almanızı gerektiren tüm oto kuaför işlemlerinizde siz de Carwax Kozzy’i tercih edebilirsiniz. Yaptığımız işlemlerin tüm güncel video ve fotolarını https://www.instagram.com/carwaxkozzyavm/ hesabından inceleyebilirsiniz.

Aklınıza takılan sorularınız için daha detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizi hemen arayabilir, WhatsApp üzerinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz.


İletişim : 0506 114 25 14

20 yılı aşkın sektör tecrübesiyle Kozzy Avm’de Carwax Kozzy olarak hizmet vermekten onur duyarız.

İletişim

Kozyatağı Mh Buket SK No:14 Kozzy AVM Otoparkı, Istanbul, Türkiye

 

0 216 658 02 21

 Copyrights 2023 Wendijital