Carwax Kozzy – Oto Yıkama ve Oto Kuaför

MOTOR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Arabaların hem temiz olması hem de parçalarının uzun ömürlü olabilmesi için birikmiş kirlerinden temizlenmesi gerekir. Detaylı iç temizliğin yanında, aracınızın motor temizliğini de ihmal etmemeniz gerekir. Fakat motor temizliği çok daha profesyonellik ve dikkat gerektiren bir işlemdir. Çünkü profesyonelce yapılmayan bir motor temizliği, araçta çeşitli aksaklıklara sebep olabilir.

Motor Temizliği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Aracı temizlemede kullanabileceğiniz temizleme spreyleri bulunuyor. Bu spreyler, motordaki yağı, kiri, birikmiş kalıntıları ve tortuları yok etme konusunda çok etkilidir. Aynı zamanda motor yıkama ilacı da olan bu spreyler kısa sürede etki gösterdikleri için de temizliğin kalıcı olmasını sağlar.

Kullandığınız temizlik spreyinin doğal bileşenli olmasına dikkat etmenizde fayda var. Bu şekilde motor bloğu kesinlikle zarar görmez.

Spreyler genel motor temizliği için yeterli olmakla beraber; inatçı yağ lekeleri için özel yağ sökücü ürünler kullanabilirsiniz. Ayrıca, motor temizliği yaparken pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İşinize yarayacak olan bir diğer malzeme ise yumuşak bir süngerdir.

Temizlik esnasında bir kova suyu da hazır bulundurmalısınız. Gerekli olan son malzeme ise mikrofiber bir bezdir.

Adım Adım Motor Temizliği

Elektronik parçaları izole etmeden temizliğe başlamak veya ıslak yerleri tam olarak kurutmadan motor temizliğini bitirmek riskli olabilir. Bu sebepten bazı adımlara dikkat edilerek motor temizliğini yapmak gerekir.

1. Adım: Aracı Temizliğe Uygun Hâle Getirin

Araçta motor temizliğine başlamadan önce motorun soğuması beklenir. Motorda birikmiş ya da kalmış pislikler vs.. varsa onlar çıkartılır. Özellikle uzun yol yaptıysanız veya uzun zaman boyunca motor temizliği yapmadıysanız bu bölgede dal, yaprak, böcek gibi yabancı maddeler olabilir.

2. Adım: Elektronik Parçaları İzole Edin

Temizlik yaparken su ve çeşitli spreyler kullanılacak. Ayrıca, temizlik yaptığınız motorda elektronik parçalar bulunmakta. Elektronik parçaların sıvı ile teması tehlikeli olabileceği için bazı önlemler alınarak hareket etmeli. Bu aşamada:

  • Akü izole edilir.
  • Buji girişleri, alternatör ve motor beyni de izole edilir.
  • Hava filtresi gibi suyla teması tehlike oluşturabilecek parçaları da kalın bir naylonla sarmalayarak koruma altına alabilirsiniz.

3. Adım: Detaylı Temizlik Yapın

Pis görünen tüm alanları ve aksamları temizleme spreyi sıktıktan sonra bir süre bekleyerek süngerle ovun. Daha sonra su dökerek parçaların sprey kalıntılarından arınmasını sağlayın.

Motor spreyinin temizlikte yetersiz kaldığı yağlı ve paslı kısımlar için diğer kimyasalları kullanabilirsiniz. Yağlı kısımlara yağ çözücü, paslı kısımlara ise pas sökücü sıkarak temizliği sağlayın. Bu kimyasalların, parçaların üzerinde uzun süre durması da parça hasarına neden olabilir. Sıkıp hızlıca temizliği yapın. Kullandığınız kimyasalların kablolar ve kayışlara temasına da dikkat etmelisiniz.

4. Adım: Islak Bölgeleri Kurutun

Malzemeleri kullanıp motoru ve çevresini temizledikten sonra kir ve temizlik malzemesi kalıntılarını gidermek için ilgili kısımlara su dökmeniz gerekiyor. Dolayısıyla temizlik sonrası aracınızın iç kısmı ıslak olacaktır. Bu ıslaklık elektronik bölgeler için risk oluşturabileceği için mutlaka kurulama işlemi yapmalısınız. Bir mikrofiber bez yardımıyla ıslak kısımları güzelce kurutarak motor temizliğini tamamlayabilirsiniz.

Profesyonel destek almanızı gerektiren motor temizlik işlemlerinizde siz de Carwax Kozzy’i tercih edebilirsiniz. Yaptığımız işlemlerin tüm güncel video ve fotolarını https://www.instagram.com/carwaxkozzyavm/ hesabından inceleyebilirsiniz.

Aklınıza takılan sorularınız için daha detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizi hemen arayabilir, WhatsApp üzerinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim : 0506 114 25 14

20 yılı aşkın sektör tecrübesiyle Kozzy Avm’de Carwax Kozzy olarak hizmet vermekten onur duyarız.

İletişim

Kozyatağı Mh Buket SK No:14 Kozzy AVM Otoparkı, Istanbul, Türkiye

 

0 216 658 02 21

 Copyrights 2023 Wendijital